Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از ساینس آلرت، اکنون وب دوباره این کار را انجام داده است و این بار حلقه تقریبا کامل انیشتین را در فاصله تقریبی ۱۲ میلیارد سال نوری از ما ثبت کرده است.

شما می‌توانید تصویر رنگی را که توسط دانشجوی فارغ‌التحصیل نجوم در شبکه اجتماعی ردیت به اشتراک گذاشته شده است، مشاهده کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حلقه انیشتین زمانی رخ می‌دهد که کهکشان دور، کهکشان بزرگ‌نمایی نزدیک‌تر و ناظر (اینجا تلسکوپ وب) در یک ردیف قرار بگیرند.

کهکشان مورد بحث SPT-S J۰۴۱۸۳۹-۴۷۵۱.۸ نام دارد و ۱۲ میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد.

در اینجا یک نمای دورتر از آن پردازش شده است. اگر حلقه انیشتین نبود، ما اصلا نمی‌توانستیم این کهکشان را ببینیم.

وجود حلقه‌های انیشتین، علاوه بر زیبا به نظر رسیدن، به ما امکان می‌دهد که این کهکشان‌ها را که در غیر این صورت تقریبا غیرممکن است، مطالعه کنیم.

این فرآیند به عنوان عدسی گرانشی شناخته می‌شود و اثری است که انیشتین پیش‌بینی کرده بود؛ از این رو نام آن را به خود اختصاص داد.

اگرچه دیدن حلقه‌های انیشتین نادر است، اما بی‌سابقه نیست. هابل پیش‌تر تصاویری از حلقه‌های دیدنی انیشتن گرفته بود.

دوربین مادون قرمز نزدیک تلسکوپ فضایی جیمز وب (NIRCam) همان منطقه را در ماه اوت ثبت کرد و فارغ‌التحصیل نجوم مذکور آن را رنگی و منتشر کرد.

بیشتر بخوانید:

برنامه ناسا برای نیمه پنهان ماه چیست؟ | اکتشافات فضایی حتی قوی‌تر و بهتر از جیمز وب

اما تصویر زیر آنقدر واضح نبود. در آخرین تصویر، داده‌ها توسط دوربین ابزار مادون قرمز میانی گرفته شده و از پورتال MAST دانلود شده است.

تصویر از سه فیلتر مختلف استفاده می‌کند. قرمز فیلتر F1000W است که طول موج‌های نور را در ۱۰ میکرومتر جذب می‌کند. سبز فیلتر F770W برای طول موج ۷.۷ میکرومتر است. آبی فیلتر F560W است که طول موج ۵.۶ میکرومتر را می‌گیرد.

سپس تصاویر توسط آن فارغ‌التحصیل با استفاده از اخترشناسی تراز و رنگ‌آمیزی شدند و پردازش بیشتر در GIMP انجام شد.

کد خبر 701217 برچسب‌ها خبر مهم انیشتین تلسکوپ جیمز وب هابل

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خبر مهم انیشتین تلسکوپ جیمز وب هابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۴۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد

فضاپیمای «سایکی» ناسا یک پیام را به زمین منتقل کرده که از فاصله ۱۴۰ میلیون مایل دورتر آمده است.

به گزارش ایسنا، ناسا فاش کرده که زمین به تازگی یک پیام لیزری را از ۱۴۰ میلیون مایلی(۲۲۵ میلیون کیلومتری) دریافت کرده است اما پیش از اینکه منتظر دیدن بیگانگان باشیم، باید به یک توضیح ساده توجه کنیم.

به نقل از دیلی میل، پیام لیزری توسط فضاپیمای «سایکی»(Psyche) ناسا به زمین منتقل شد که در حال حاضر ۱۴۰ میلیون مایل دورتر از زمین قرار دارد. این فاصله ۱.۵ برابر فاصله زمین و خورشید است.

ناسا توضیح داد: این شاهکار چشمگیر می‌تواند راه را برای ماموریت‌های آینده به مریخ هموار کند. این دستاورد یک نگاه اجمالی را به نحوه استفاده کردن فضاپیماها از ارتباطات نوری در آینده ارائه می‌دهد و امکان انتقال داده‌ها، اطلاعات علمی پیچیده و تصاویر و ویدیوهای با کیفیت بالا را با سرعت بالاتر فراهم می‌کند که در حمایت از جهش بزرگ بعدی بشر یعنی فرستادن انسان به مریخ صورت می‌گیرند.

پیام لیزری توسط سیستم «ارتباطات نوری فضای عمیق»(DSOC) ناسا که در حال حاضر روی سفینه فضایی سایکی قرار دارد، به زمین فرستاده شد.

«میرا سرینیواسان»(Meera Srinivasan) سرپرست عملیات این پروژه در «آزمایشگاه پیش‌رانش جت» ناسا گفت: ما حدود ۱۰ دقیقه از داده‌های فضاپیما را در روز هشتم آوریل دریافت کردیم. این یک نقطه عطف مهم برای پروژه است که نشان می‌دهد چگونه ارتباطات نوری می‌توانند به سیستم فرکانس رادیویی فضاپیما متصل شوند.

این آزمایش اولین بار در دسامبر ۲۰۲۳ آغاز شد؛ زمانی که سایکی تنها ۱۹ میلیون مایل از زمین فاصله داشت. طی آن آزمایش اولیه، داده‌های آزمایشی با سرعت ۲۶۷ مگابیت در ثانیه منتقل شدند که با سرعت دانلود اینترنت پهن‌باند قابل مقایسه است.

اکنون که فضاپیما در فاصله بیش از هفت برابر دورتر قرار دارد، سرعت ارسال و دریافت اطلاعات کاهش یافته است. فضاپیما در جدیدترین آزمایش، داده‌ها را با سرعت ۲۵ مگابیت در ثانیه ارسال کرد.

اگرچه این سرعت ممکن است کم به نظر برسد اما ناسا می‌گوید که از هدف پروژه برای اثبات امکان‌پذیر شدن ارسال حداقل یک مگابیت در ثانیه بسیار بیشتر است. «کن اندروز»(Ken Andrews) مدیر عملیات پرواز پروژه در آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا گفت: اگرچه مقدار کمی از داده‌ها در یک بازه زمانی کوتاه منتقل شدند اما این واقعیت که ما اکنون چنین کاری را انجام می‌دهیم، از همه انتظارات ما فراتر رفته است.

پیش از این، ناسا برای برقراری ارتباط با ماموریت‌هایی که فراتر از زمین سفر می‌کنند، تنها از امواج رادیویی استفاده می‌کرد. ناسا توضیح داد: مانند فیبر نوری که جایگزین خطوط تلفن قدیمی روی زمین می‌شوند، جایگزین کردن ارتباطات رادیویی با ارتباطات نوری امکان انتقال داده در سراسر منظومه شمسی را با ۱۰ تا ۱۰۰ برابر ظرفیت کنونی سیستم‌های مورد استفاده فضاپیماها فراهم می‌کند. این امر به همراه پشتیبانی از تجهیزات علمی با وضوح بالاتر، مأموریت‌های اکتشافی انسانی و رباتیک آینده را بهتر امکان‌پذیر می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تصویر روز ناسا: کهکشانی مارپیچی با طراحی عظیم
  • ۷ تاثیر شگفت انگیز و باورنکردنی سفیده و زرده تخم مرغ برای پوست و مو
  • رونالدو، همچنان سوژه جذاب رسانه‌های بزرگ
  • کشف شگفت انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی
  • داستان شگفت‌انگیز یک معلم در«مدیر مدرسه شریعت»/ از مبارزه با بهائیت تا تربیت چوپانی که مدیر مدرسه شد
  • آنچلوتی: تعهد تیمی‌مان شگفت‌انگیز بود
  • آمار شگفت‌انگیز مهدی قائدی در این فصل لیگ امارات
  • خفاش شگفت‌انگیز 6 گِرمی که زیر «برگ» زندگی می‌کند(+عکس)
  • تصاویر شگفت‌انگیز جیمزوب از سحابی سر اسب 
  • ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد