Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@13:26:25 GMT

کشف روشی عجیب برای درمان وزوز کردن گوش!

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۵۷۱۸۸

کشف روشی عجیب برای درمان وزوز کردن گوش!

آفتاب‌‌نیوز :

حدود ۱۵ درصد از جمعیت جهان از وزوز گوش رنج می‌برند، وضعیتی که باعث می‌شود فرد صدایی (مانند زنگ یا وزوز) را بدون هیچ منبع خارجی بشنود. این وضعیت نه تنها می‌تواند برای مبتلایان آزاردهنده باشد، بلکه می‌تواند تأثیر جدی بر سلامت روان داشته باشد و اغلب باعث استرس یا افسردگی می‌شود. این امر به ویژه در مورد بیمارانی که در طول ماه‌ها یا سال‌ها از وزوز گوش رنج می‌برند، صادق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر هیچ درمانی برای وزوز گوش وجود ندارد بنابراین یافتن راهی برای مدیریت یا درمان بهتر آن می‌تواند به میلیون‌ها نفر در سراسر جهان کمک کند.

دانشمندان علوم اعصاب دانشگاه آکسفورد، برای درک بهتر این عارضه توجه ویژه‌ای به «خواب» کرده اند تا مگر اینکه از این طرق به درک بهتر از وزوز کردن گوش برسند. این دانشمندان می‌گویند دلایل زیادی برای مرتبط کردن وزوز کردن گوش با خواب وجود دارد؛ اول اینکه وزوز گوش یک ادراک خیالی است و این ادراکی است که اغلب ما در هنگام خواب آن را تجربه می‌کنیم. دلیل دوم این است که وزوز گوش فعالیت مغز را تغییر می‌دهد، به طوری که برخی از مناطق مغز (مانند آن‌هایی که در شنوایی نقش دارند) به طور بالقوه بیش از آنچه باید فعال هستند. این فرآیند در هنگام خواب نیز رخ می‌دهد و فعالیت مغز دقیقا در همان نواحی تغییر می‌کند.

در نتیجه بررسی‌های این دانشمندان چند مکانیسم مغزی را شناسایی کرد که هم زیربنای وزوز کردن گوش و هم خواب هستند. درک بهتر این مکانیسم‌ها - و نحوه ارتباط این دو - می‌تواند روزی به ما کمک کند تا راه‌هایی برای مدیریت و درمان وزوز گوش پیدا کنیم.

ارتباط وزوز کردن گوش با خواب
هنگامی که به خواب می‌رویم، بدن ما چندین مرحله خواب را تجربه می‌کند. یکی از مهم‌ترین مراحل خواب، خواب با موج آهسته (که به عنوان خواب عمیق نیز شناخته می‌شود) است که تصور می‌شود آرامش بخش‌ترین مرحله خواب باشد. در طول خواب موج آهسته، فعالیت مغز در امواج متمایز و در نواحی مختلف مغز صورت می‌گیرد و نواحی بزرگی مانند مواردی که با حافظه و پردازش صدا‌ها مرتبط هستند، را با هم فعال می‌کند. تصور می‌شود که خواب موج آهسته به نورون‌های مغز (سلول‌های مغزی تخصصی که اطلاعات را ارسال و دریافت می‌کنند) اجازه می‌دهد تا از فرسودگی روزانه بهبود یابند، در حالی که به ما کمک می‌کند تا احساس آرامش کنیم.

همه مناطق مغز به همان میزان فعالیت موج آهسته را تجربه نمی‌کنند. در مناطقی که بیشتر از همه در حالت بیداری از آن استفاده می‌کنیم، مانند مناطقی که برای عملکرد حرکتی و بینایی مهم هستند، این فعالیت بیشتر مشخص است. اما گاهی اوقات، مناطق خاصی از مغز ممکن است در طول خواب موج آهسته، بیش فعال شوند. این همان چیزی است که به اختلالات خواب مانند راه رفتن در خواب منجر می‌شود و دانشمندان باور دارند که همین فرآیند است که منجر به وزوز کردن گوش نیز می‌شود. این توضیح می‌دهد که چرا بسیاری از افراد مبتلا به وزوز گوش، بیشتر از افرادی که وزوز گوش ندارند، دچار اختلال خواب و وحشت شبانه می‌شوند.

بیماران مبتلا به وزوز گوش همچنین زمان بیشتری را در خواب سبک می‌گذرانند. به عبارت ساده تر، دانشمندان می‌گویند که وزوز گوش مغز را از تولید فعالیت موج آهسته مورد نیاز برای داشتن یک خواب عمیق باز می‌دارد و در نتیجه خواب سبک و قطع می‌شود. در مقابل، تحقیقات آن‌ها نشان می‌دهد که برخی از خواب‌های عمیق به سختی تحت تأثیر وزوز گوش قرار می‌گیرند. این ممکن است به این دلیل باشد که فعالیت مغزی که در طول عمیق‌ترین خواب اتفاق می‌افتد، در واقع وزوز گوش را سرکوب می‌کند.

دانشمندان دانشگاه آکسفورد می‌گویند؛ این بدان معنی است که ما ممکن است بتوانیم خواب را برای بهبود رفاه بیماران دستکاری کنیم و احتمالاً درمان‌های جدیدی برای وزوز گوش ایجاد کنیم. به عنوان مثال، اختلالات خواب را می‌توان کاهش داد و فعالیت امواج آهسته را می‌توان از طریق پارادایم‌های محدودیت خواب تقویت کرد. در واقع با فزایش عمق خواب ما احتمالاً قادر خواهیم بود که وزوز کردن گوش را درمان کنیم.

منبع: فرارو

منبع: آفتاب

کلیدواژه: گوش سلامت وزوز گوش فعالیت مغز موج آهسته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۷۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب های بی خوابی و شب بیداری

وقتی تا دیروقت بیدار می‌مانید، به مغز، قلب، روده‌ها، کلیه‌ها و کبدتان آسیب می‌رسانید. طبق توصیه بنیاد ملی خواب آمریکا، مدت زمان خواب ایده آل برای بزرگسالان ۷ تا ۹ ساعت است. کم‌خوابی می‌تواند به عملکردهای داخلی و حتی اندام‌های بدن آسیب برساند و منجر به ایجاد انواع بیماری‌ها شود:

۱. مشکلات مغزی

براساس مطالعات، بیدار ماندن طولانی، سلول‌های مغز را از بین می‌برد. خواب کافی برای بهبود عملکرد یادآوری و حافظه بسیار مهم است. کم‌خوابی و بی‌خوابی در طول شب، ریسک ابتلا به زوال حافظه و آلزایمر را افزایش می‌دهد.

۲. افزایش فشار خون

افرادی که شب‌ها تا دیروقت بیدار می‌مانند یا کمتر از ۵ تا ۶ ساعت می‌خوابند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند. کمبود خواب، اثرات استرس را بر بدن تشدید می‌کند که این شرایط با افزایش فشار خون، ضربان قلب بالا و التهاب همراه است.

۳. چاقی

کم‌خوابی باعث ایجاد عدم تعادل هورمونی در بدن و در نهایت باعث پرخوری و افزایش وزن می‌شود.

۴. دیابت

کمبود خواب، عملکرد بدن برای پردازش گلوکز و میزان انسولین تولیدشده توسط بدن را مختل می‌کند. از همین رو، کم‌خوابی و بی‌خوابی یک ریسک‌فاکتور مهم در ایجاد دیابت نوع ۲ به شمار می‌آید.

۵. سرطان

بر اساس مطالعات، نداشتن خواب کافی شبانه، خطر رشد سلول‌های سرطانی را افزایش می‌دهد. هم‌چنین خواب ناکافی با افزایش ریسک ابتلا به سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات مرتبط است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • انگار ایران یک روز از خواب بیدار شد و بی‌دلیل تصمیم گرفت به اسرائیل حمله کند!
  • چرخه بازپروری معتادان متجاهر کامل اجرا نمی‌شود /کارتن خواب‌ها چهره شهر را نا زیبا می‌کنند
  • نحوه ساخت یک جعبه ابزار کاربردی با لوله پلیکا به روشی ساده (فیلم)
  • کاشت مو بدون جراحی با خواب طبیعی
  • بطحایی، وزیر اسبق آموزش و پرورش: ورود طلاب و روحانیون در مدرسه مسبوق به سابقه بوده است/ درس دینی را با روشی بسیار غلط ارائه می‌دهیم/ ما باید به شدت و سرعت روشمان را تغییر دهیم/ نمی‌شود با یک روش ناقص با مردم لج بازی کرد و به حرف‌های آنان گوش نداد
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • آسیب های بی خوابی و شب بیداری
  • ۳ تا تکنیکی که با آن در طول خواب می‌توانید حافظه تان را تقویت کنید (فیلم)
  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • آموزش آشپزی / روشی خاص برای تهیه و طبخ ماهی کبابی