Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@09:40:43 GMT

پرتره کیهانی از یک کهکشان مارپیچ در صورت فلکی گیسو

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۵۰۲۷۱

پرتره کیهانی از یک کهکشان مارپیچ در صورت فلکی گیسو

یک پرتره کیهانی که با دوربین میدان وسیع ۳ تلسکوپ فضایی هابل ناسا/ESA گرفته شده است، نمایی خیره‌کننده از کهکشان مارپیچی NGC۴۵۷۱ را نشان می‌دهد که تقریباً ۶۰ میلیون سال نوری از زمین در  صورت فلکی گیسو (Coma Berenices) قرار دارد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ این صورت فلکی که نام آن به عنوان موهای برنیس ترجمه می‌شود،  از نام یک ملکه مصری که بیش از 2200 سال پیش می‌زیسته نامگذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

NGC 4571 بخشی از خوشه Virgo است که شامل بیش از هزار کهکشان است. این خوشه به نوبه خود بخشی از ابرخوشه بزرگتر Virgo است که گروه محلی را نیز در بر می‌گیرد که شامل کهکشان خود ما، کهکشان راه شیری است.

این تصویر با همکاری هابل و آرایه و تلسکوپ ALMA ثبت شده است. ALMA تلسکوپ وسیعی است که از 66 آنتن با دقت بالا در کوه‌های آند شیلی تشکیل شده است که با هم طول موج‌های مادون قرمز و امواج رادیویی را رصد می‌کنند.

 این به ALMA اجازه می‌دهد تا ابرهای غبار بین ستاره‌ای خنک را که باعث پیدایش ستاره‌های جدید می‌شوند را شناسایی کند. در عین حال، مشاهدات تیز هابل در طول موج‌های فرابنفش به ستاره‌شناسان این امکان را می‌دهد که مکان ستارگان داغ، درخشان و تازه شکل گرفته را مشخص کنند. مشاهدات ALMA و هابل با هم، یک مخزن حیاتی از داده‌ها را برای ستاره‌شناسانی که تشکیل ستاره‌ها را مطالعه می‌کنند، فراهم می‌کند.

تصویر حیرت‌انگیز هابل از برخورد کهکشان‌ها در فضاتصویر تلسکوپ فضایی هابل از ادغام 3 کهکشان در کیهان!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۰۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر شگفت‌انگیز جیمزوب از سحابی سر اسب 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، تلسکوپ فضایی جیمزوب واضح‌تررین تصاویر را از بخشی از یک سحابی به نام سر اسب به تصویر کشیده که جزئیات آن را برای نخستین بار به نمایش می‌گذارد.

سحابی سر اسب، در صورت فلکی شکارچی، ۱۳۰۰ سال نوری از ما فاصله دارد. یک سال نوری نزدیک به ۶ تریلیون مایل (۹.۷ تریلیون کیلومتر) است.

این سحابی بیش از یک قرن پیش کشف شد و نام مستعار آن از ظاهر خیره کننده آن گرفته شده است؛ تصویر ستونی از گاز و غبار را نشان می‌دهد که شبیه اسبی است که سر خود را بلند کرده است.

جدیدترین تصاویر فروسرخ جیمزوب که روز گذشته منتشر شد، بالای سر اسب را با جزئیات بیشتری به تصویر کشیده، این عکس‌های واضح و دقیق می‌توانند به اصلاح درک اخترشناسان از سحابی سر اسب کمک کنند؛ تصور بر این است که سحابی مذکور زمینه لازم برای تولید ستاره‌های بزرگ است.

به گفته دانشمندان، سر اسب از هلیوم و هیدروژن متراکم تشکیل شده و به‌همین علت به‌آسانی از هم نمی‌پاشد. با این‌که ابر‌های گازی که سحابی را احاطه کرده‌اند در حال پراکنده شدن هستند، اما پنج میلیون سال دیگر زمان لازم است تا این بخش از سحابی نیز از هم بپاشد و گاز‌های آن پراکنده شوند. همین بخش، هدف بررسی رصدخانه‌های فضایی از جمله تلسکوپ فضایی هابل است.

 تلسکوپ فضایی اقلیدس نیز سال گذشته عکس‌های جدیدی از این سحابی ثبت کرد، اما تصویر گرفته شده توسط جیمزوب نخستین تصویری است که از این سحابی بدین شکل و با این جزییات تهیه و ثبت شده است. این تصاویر به خوبی نشان می‌دهند که چگونه یک سحابی بسیار زیبا با شکل شبیه به اسب در فضای کیهانی وجود دارد.

دانشمندان می‌گویند، این سحابی دارای یک ستاره جوان و داغ در مرکز خود است که بواسطه تابش، گاز‌های موجود در اطراف خود را به رنگ‌های زیبا و روشن متراکم می‌کند. تلسکوپ جیمز وب ناسا با توانایی‌های منحصر به فرد خود، توانسته تصاویری زیبا و دقیق از این سحابی را ثبت کند. این تصاویر به محققان و دانشمندان کمک می‌کند تا بهتر درک کنند که چگونه ستاره‌ها و سیارات در کهکشان‌های مختلف شکل می‌گیرند. علاوه‌بر این، تصاویر جیمزوب نشان دهنده زیبایی‌های بی‌پایان و غیرقابل تصوری است که در کیهان بیکران وجود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شبکه هابل برای اولین بار با یک ماهواره ارتباط بلوتوثی برقرار می‌کند
  • تلسکوپ فضایی هابل به زندگی برگشت
  • امروز با هوشنگ ابتهاج: وقت است کــــــــه بنشینی و گیسو بگشایی
  • تصویر روز ناسا: کهکشانی مارپیچی با طراحی عظیم
  • دانشمندان یک «خطای فنی» در لبه کیهان کشف کردند
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • جهان احتمالا با ذراتی پر شده که سریع‌تر از نور حرکت می‌کنند
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟
  • «زندگی با فلسفه» مستند پرتره انشاءالله رحمتی استاد فلسفه
  • تصاویر شگفت‌انگیز جیمزوب از سحابی سر اسب