Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@13:38:14 GMT

تأثیر نور قرمز صبحگاهی بر بینایی

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۲۵۸۰۸

تأثیر نور قرمز صبحگاهی بر بینایی

آفتاب‌‌نیوز :

پژوهش محققان دانشگاه کالج لندن نشان می‌دهد که قرار گرفتن روزانه سه دقیقه در معرض نور قرمز عمیق با طول موج بلند، سلول‌های میتوکندری تولیدکننده انرژی در شبکیه چشم انسان را روشن و به تقویت قوه بینایی در حال کاهش کمک می‌کند.

محققان دریافتند که هنگام قرار گرفتن در معرض سه دقیقه نور قرمز عمیق ۶۷۰ نانومتری (طول موج بلند) در صبح، به‌طور متوسط ۱۷ درصد بهبودی در قوه دید کنتراست رنگ شرکت‌کنندگان ایجاد شد و اثر این قرار گرفتن در معرض نور، حداقل تا مدت یک هفته ادامه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، هنگامی که همان آزمایش در بعد از ظهر انجام شد، هیچ بهبودی دیده نشد.

دانشمندان می‌گویند که نور قرمز عمیق، پیشرفتی برای سلامت چشم رقم می‌زند و باید موجب درمان‌های چشمی مقرون به صرفه خانگی شود و به میلیون‌ها تن در سراسر جهان که کاهش دید طبیعی دارند، کمک کند.

پروفسور گلن جفری، نویسنده اصلی این پژوهش، گفت: «ما نشان دادیم که یک بار قرار گرفتن در معرض امواج طولانی نور قرمز عمیق در صبح می‌تواند به‌طور قابل توجه، کاهش بینایی را بهبود بخشد که یک موضوع مهم سلامتی است و میلیون‌ها تن در جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.»

به گفته او، «این اقدام ساده به‌طور قابل توجه بر کیفیت زندگی با افزایش سن افراد تأثیر می‌گذارد و احتمالاً موجب کاهش هزینه‌های اجتماعی ناشی از مشکلات مربوط به کاهش بینایی می‌شود.»

سلول‌های شبکیه چشم انسان‌ها در حدود ۴۰ سالگی، شروع به پیر شدن می‌کنند و سرعت این پیری، تا حدی ناشی از میتوکندری سلول بوده که نقش آن تولید انرژی (معروف به ATP) و تقویت عملکرد سلولی است.

تراکم میتوکندری در سلول‌های گیرنده نور شبکیه که نیاز‌های انرژی بالایی دارند، بیشترین میزان را دارد. در نتیجه، شبکیه سریع‌تر از سایر اندام‌، پیر می‌شود و با کاهش ۷۰ درصدی ATP همراه است.

محققان، مشاهده کردند با قرار گرفتن چشم‌ها در معرض نور قرمز دارای عمق ۶۷۰ نانومتری (طول موج بلند) بهبود قابل‌ توجه در عملکرد گیرنده‌های نوری شبکیه، ایجاد شد.

پروفسور جفری، می‌گوید: «میتوکندری‌ها حساسیت‌ خاصی به نور با طول موج بلند دارند که بر عملکرد آن‌ها تأثیر می‌گذارد: طول موج‌های طولانی‌تر که ۶۵۰ تا ۹۰۰ نانومتر را در بر می‌گیرند، عملکرد میتوکندری برای افزایش تولید انرژی را بهبود می‌بخشند.»

منبع: خبرگزاری صداوسیما

منبع: آفتاب

کلیدواژه: نور قرمز بینایی قرار گرفتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۵۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین

به گزارش خبرآنلاین،نوشابه‌های رژیمی اغلب به عنوان محصولاتی به بازار عرضه می‌شوند که به مدیریت وزن کمک می‌کنند.

مهر در خبری نوشت:یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد نوشابه رژیمی ممکن است با افزایش شاخص توده بدنی، شروع بیماری استئاتوتیک کبدی مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) را افزایش دهد.

مطالعات قبلی نشان می‌دهد که مصرف نوشابه رژیمی با BMI و فشار خون بالاتر مرتبط است.

متخصصان سلامت موافقند که نوشابه‌های رژیمی ممکن است باعث افزایش وزن و بیماری کبد شود.

مصرف بیش از حد شیرین کننده‌های مصنوعی موجود در نوشابه‌های رژیمی نیز ممکن است خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.

بیماری استئاتوتیک کبدی مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کبدی است. برآوردهای فعلی نشان می‌دهد که MASLD تا ۴۶٪ از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

MASLD قبلاً بیماری کبد چرب غیر الکلی نامیده می‌شد که در ژوئن ۲۰۲۳ نامش تغییر یافت.

این بیماری که با تجمع بیش از حد چربی در کبد مشخص می‌شود، هیچ علامت اولیه ای ندارد. این بیماری می‌تواند به استئاتوهپاتیت مرتبط با اختلال متابولیک (MASH) تبدیل شود، یک بیماری جدی‌تر که می‌تواند منجر به زخم‌های کبدی و سیروز شود.

در حال حاضر هیچ دارویی برای درمان این نوع بیماری کبدی تأیید نشده است. پزشکان ورزش و تغییرات رژیم غذایی را برای کمک به کاهش چربی بدن در پیشگیری یا معکوس کردن MASLD توصیه می‌کنند.

متخصصان سلامت معتقدند مصرف نوشابه ممکن است با ایجاد مقاومت به انسولین و التهاب در کبد، خطر MASLD را افزایش دهد.

تحقیقات اخیر همچنان مصرف زیاد شیرین کننده‌های مصنوعی را با افزایش خطر چاقی، دیابت نوع ۲ و سایر نشانگرهای سندرم متابولیک مرتبط می‌کند.

تحقیقات قبلی نشان داده است که شیرین کننده‌های مصنوعی ممکن است مقاومت به انسولین و عدم تحمل گلوکز را با مختل کردن میکروبیوم های روده افزایش دهند. هر دو واکنش ارتباط نزدیکی با ابتلاء به MASLD دارند.

محققان معتقدند شیرین کننده‌های مصنوعی ممکن است از طریق محور روده-مغز بر کبد تأثیر بگذارند. محور روده-مغز شامل ارتباط دو طرفه بین دستگاه گوارش و سیستم عصبی مرکزی است. شیرین کننده‌های مصنوعی در نوشابه‌های رژیمی می‌توانند بر ترکیب میکروبی روده تأثیر بگذارند که به نوبه خود می‌تواند بر این محور تأثیر بگذارد. این شرایط می‌تواند بر فرآیندهای متابولیک تأثیر گذاشته و به طور بالقوه به بروز مشکلات مرتبط با کبد منجر شود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901755

دیگر خبرها

  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • اگر خونتان غلیظ شده این راهکار‌ها را به کار بندید
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • تأثیر تیم داوری در بی‌کیفیت شدن دیدار پرسپولیس و سپاهان
  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • راه‌های کنترل قند خون صبحگاهی در افراد دیابتی
  • دیدافقی درشهر یاسوج تا۱۰۰متر کاهش یافت/هشدار قرمز بارشهابرای فردا
  • افت نزدیک به ۳۰۰۰ واحدی شاخص در معاملات صبحگاهی بورس
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • ترافیک سنگین صبحگاهی در آزاد راه کرج تهران